Att vara fotograf i Karlstad


Att vara fotograf i Karlstad är ett stort nöje. I Karlstad har man stora möjligheter att fota det mesta mellan himmel och jord. Karlstad är inte bara en vacker stad där finns också en vacker natur. Även om jag har mitt egna företag och normalt sett fotar åt företag, bröllopspar, modeller och familjer så fotar jag även för nöjes skull. En av mina absoluta favoritplatser är Hammarö vid Vänern. Hit åker jag då och då för att fota den vackra naturen vid Vänern. Nedan kan du se några av de bilder jag tagit vid Fiskvik i Hammarö.

I Karlstad finns det många vackra platser i staden men framförallt i de parker som finns där. Här har jag fotat allt från bröllopspar till fotomodeller. Mina favoritplatser i Karlstad för att fota bröllopspar, modeller, barn och familjer är exempelvis museiparken där det finns både vackra grönområden, dammar men också fin arkitektur som kan användas som bakgrund när man fotar människor. Den gamla stenbron som korsar Klarälven är också en utmärkt plats att använda för fotografering. Även inre hamn är en vacker plats om än lite modernare om man föredrar det. I ytterkanten av Karlstad finns också vacker natur vid Alsterleden dit jag åker ofta för att fotografera människor, framförallt familjer och barn men även modeller. Bröllopspar har sällan tid att åka dit. De har bråttom till festen och vill bli fotade i centrala Karlstad. Nedan kan du se några bilder där jag fotat allt från bröllopspar till modeller, familj och barn.

Då och då gör jag också en del företagsuppdrag i Karlstad. Dessa är ofta på företagen. Ibland vill något företag att jag ska fota deras personal, ibland ska jag fota deras lokaler men ibland kan företag också behöva miljöbilder att använda till sin hemsida. Nedan finns några exempel.

Möjligheterna att lyckas som fotograf i Karlstad är mycket goda. Här finns alla möjliga typer av kunder och både stadsmiljöer samt naturmiljöer att använda för sin fotografi. Staden ligger också bra till i Sverige och det är lätt att ta sig till andra orter på ett enkelt sätt med bil, flyg eller tåg om kunden så önskar.