Bröllop i Karlanda Årjäng

Mitt under brinnande Corona pandemi, våren 2020, ringde Mikael mig för att fråga om jag var tillgänglig som fotograf för hans och hans blivande bruds bröllop i Karlanda kyrka i Årjäng. Bröllopet skulle hållas i Karlanda kyrka i Årjäng kommun 9 maj. Självklart svarade jag, men är det möjligt då med tanke på de restriktioner vi har nu? Jodå sa Mikael vi ska ha ett bröllop där vi endast bjuder in den närmaste familjen så vi kommer att kunna köra vårt bröllop. Då kör vi svarade jag. Och så blev det.

Trots pandemin så hade smittnivån gått ner så man var nu tillåten att hålla bröllop med högst 30 gäster, vilket är lite för ett vanligt bröllop. De bröllop jag normalt fotar brukar ha cirka 100-150 gäster. Mikael och Kerstin valde att bara bjuda in närmaste familjen och sedan ha en egen bröllopsfest med vänner senare. Många bröllopspar gjorde på samma sätt under den här sommaren pga. restriktionerna.

En vacker vårdag den 9 maj mötte jag upp Mikael och hans blivande brud Kerstin för att fota porträtt av paret. Platsen där vi skulle träffas var ett vackert tjärn i Karlanda strax utanför Årjäng. Där ville de inleda med en sk. first look då brudgummen får se bruden för första gången iklädd sin brudklänning med tillhörande slöja. Vi stannade vid denna vackra plats en dryg timme och jag fotade paret både på bryggan vid tjärnet och vid den gamla nedlagda järnvägen. Vi hann även med en del porträtt av paret inne i skogen före det var dags att åka vidare till Karlanda kyrka där paret skulle viga sig. Jag fanns med under vigseln och dokumenterade deras bröllop med min kamera. Det var en enkel men vacker vigsel utan brudtärnor och bröllopsmarskalker eller best man. Paret gick in själva vid vigseln.

Efter bröllopet var det dags för de sedvanliga gratulationerna och såklart några familjeporträtt. Gästerna åkt vidare till platsen de valt för bröllopsfest och jag och paret åkte till deras gemensamma hem där de ville ta några fler bilder. Vi åkte sedan till restaurangen i Årjäng där de skulle ha bröllopsmiddagen. Där väntade gästerna för att fira paret med en brudskål i champagne. Jag stannade en stund och fotade lite mingel för att sedan lämna paret när det var dags för bröllopsmiddag med familjen.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se

Om du vill se fler bröllopsbilder kolla in mitt bröllopsgalleri.