Livsstilsfotograf i Karlstad

Sedan jag började fotografera har jag testat det mesta inom fotografins värld. I början fotade jag mestadels natur och landskap. Så småningom började jag fota stadsmiljöer. Det började med att jag fotade min hemstad men senare så började jag resa runt i världen och fota städer lite överallt runtom i världen. Jag har varit flera gånger i Prag i Tjeckien, Bangkok i Thailand, Oslo Norge, Budapest Ungern, Warszawa i Polen, Lissabon Portugal, Amsterdam Nederländerna, Köpenhamn Danmark, Istanbul Turkiet, Dubai, Bali Indonesien med mera. När jag reste runt i världen så föll det sig naturligt att människor blev en del av mina foton. Att fota städer utan att få med människor är ju nästan omöjligt. En del av dem blev så lyckade att jag vann fototävlingar med dem.

Så småningom började mitt intresse växa för att fota människor. Jag började fota sk. streetfotografi under några år. Jag testade även att fota porträtt. När vänner och bekanta samt bekantas bekanta började fråga mig om jag kunde fota deras småbarn eller om jag till och med kunde fota deras bröllop så startade jag mitt företag pixpepkarlstad.se. Jag är nu inne på mitt femte år som företagare och har fotat allt från bröllop till porträtt både utomhus i naturen, staden eller i studion av såväl vuxna som småbarn, nyfödda, graviditet, familjer med mera. När jag fotar bröllop eller porträtt av vuxna eller barn så innebär detta oftast att man väljer ut en miljö och att man ser till att subjektet har rätt belysning samt en lämplig pose. Detta innebär ju också med nödvändighet att fotot blir till vissa delar konstruerat.

Mot bakgrund av detta har jag längtat efter att fota mer naturliga företeelser. Utan att tänka på det själv har jag dragits mer och mer mot att fota aktiva människor när de utför det de älskar att göra. Jag var inte medveten om att detta kallades livsstilsfotografering men nu när jag vet så har jag börjat jobba mer med detta på ett medvetet plan och erbjuder detta även som en av mina många tjänster. Jag fotar nu allt från yoga till vandring, boxare, volleybollspelare, dansare, gymnaster, fitness, skidåkare, surfare med mera. Det som jag älskar med att fota livsstil är dels att det är ett brett område med stora möjligheter men framförallt handlar det om att jag kan fånga autentiska ögonblick när människor gör något de älskar.

Vill du se bilder kan du gå till mitt galleri för livsstilsfotografering.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se