Bröllop i Kil

En underbar sommardag 15 juni 2019 hade jag fått i uppdrag av Annelie och Fredrik från Kil att ta porträtt av paret före de gifte sig i Stora Kils kyrka. Vi hade bestämt oss för att möta upp vid Café Freja i Fryksta, Kil vid tolvtiden. Jag åkte dit i god tid för att se hur platsen, som jag aldrig besökt tidigare, såg ut för att planera var jag skulle ta porträtt av bröllopsparet. Det behövdes inte speciellt lång tid för att finna vackra platser att fota på. Caféet ligger precis bredvid sjön Fryken. Där fanns det fina bryggor längs kanten, ett gammalt ånglok som fungerar som något slags museum, en fin björklund och alla platser låg vid Fryken ett stenkast från varandra. Paret var försenade men jag led inte av det då det var en underbart vacker sommardag. Det var nästan vindstilla ute och mellan 25-30 grader i skuggan. Solen lös från klarblå himmel och några små moln som seglade däremellan. Paret dök upp ca en kvart försenade så vi startade att fota direkt vid bryggan och rörde oss runt Cafe´ Freja i området som heter Fryksta. Paret var avslappnade och lyckliga vilket underlättade mitt arbete.

När jag fotar bröllopspar är det tre saker jag prioriterar. Det viktigaste av allt är att få paret att slappna av och helst glömma att jag är där. Jag brukar säga till alla bröllopspar. Bara var med varandra och tänk inte på mig. Jag visar var vi ska vara och fixar allt runtomkring men ni ska bara slappna av och vara med varandra så ser bilderna mer naturliga ut. Det näst viktigaste är ljuset. Nästan alla bröllopspar vill ta sina parbilder mitt på dagen när solen är som starkast. Det är egentligen den värsta tiden på dagen. Tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen är mycket bättre då ljuset är mjukare vilket ger mycket bättre resultat. När jag har såna villkor som jag hade den här dagen med klarblå himmel och stark sol så får jag helt enkelt placera paret i skuggan och använda blixt för att få ljus i deras ansikte. Om det däremot är molnigt kan det vara ok att fota mitt på dagen. Den tredje faktorn som är minst viktig är platsen. Helst vill man ha en vacker plats att vara på såklart men med ett avslappnat par och med rätt ljus samt god kamerateknik där man utnyttjar sin omgivning och skalar bort det man inte vill ha med i bilden kan du få vilken plats som helst att bli bra. Omgivningen får heller inte bli distraherande då det är paret som är i fokus och inte platsen. Därför är platsen minst viktig.

Paret hade hyrt mina tjänster för en timmas fotografering och en timme går fort när man har kul. När jag fotar bröllopspar vill jag helst fota dem en större del av dagen för att få med de viktigaste händelserna från dagen så de kan föreviga sin dag i bilder. Men en del par vill bara ha fina porträtt av dem själva iklädda bröllopskläder. Resultatet av vår fotografering blev lyckad och paret var nöjda med de bilder de fick av mig. Så länge paret är nöjda så är jag nöjd.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se

Om du vill se fler bröllopsbilder kolla in mitt bröllopsgalleri.