Brud och brudgum i museiparken i Karlstad

Bröllop Grava kyrka Karlstad

21 juli 2018 fotade jag Michael och Beas bröllop i Gravas kyrka i Karlstad kommun. Det var en perfekt dag för ett bröllop. Det var varmt ute och växelvis sol och moln, vilket är ett perfekt väder för mig som fotograf. Många vill ha sol på sin bröllopsdag och det kan jag förstå men för en fotograf kan det vara en mardröm. Att ställa ett vackert bröllopspar i en skinande sol är inte det bästa man kan göra. Ljuset är helt enkelt för starkt. Det skapar blänk på huden och eftersom solen lyser uppifrån så får paret starka mörka skuggor under ögonen. Jag föredrar hellre lite växlande väder så ljuset inte blir för starkt. Om solen ändå lyser så ställer jag paret i skuggan och lyser upp dem med en blixt. Michael och Bea känner jag sedan förut. Vi träffades på nyårsdagen samma år och planerade bröllopsfotografering och kom överens om att jag skulle fota deras bröllop.

Dagen inleddes med att jag fotade deras bröllopsceremoni i Grava kyrka. Grava kyrka är en församlingskyrka som tillhör Grava församling i Karlstad. Den ligger en liten bit från Klarälvens västra strand strax norr om Skåre norr om Karlstad i Värmland. Kyrkan är väldigt vacker liksom omgivningen. Jag gillade speciellt de stora fönstren inne i kyrkan som hjälpte till att lysa upp vigseln i en annars mörk kyrka.

Till parets bröllop hade det anlänt ett hundratal gäster som fick se det unga paret gifta sig. Det var en vacker vigsel i en väldigt vacker kyrka. Två präster vigde paret vilket var första gången jag sett. Det är normalt sett alltid en präst vid en vigsel men här var det två präster. Efter vigseln och tillhörande gratulationer samlade vi gästerna och tog en bild av alla närvarande gäster tillsammans med bröllopsparet. Vi hann även med några gruppbilder med enbart den närmaste familjen före det var dags att åka in till Karlstad och museiparken där vi hade gjort upp att vi skulle fota paret. Museiparken i Karlstad är en väldigt intressant plats där det finns många fina ställen att fota bröllopspar. Vi vandrade runt i parken en timme och fotade på de olika ställen de ville ha foton från. Bland annat finns här en damm och även gamla museet är en fin plats där man kan fota. Det finns även en brygga och fina trädlundar samt en del skulpturer som alla fungerar fint som kompletterande motiv när man fotar bröllopspar. När vi var färdiga med våra bilder åkte vi vidare till stadshotellet i Karlstad där gästerna hade samlats inväntandes brudparet för den stundande bröllopsmiddagen och festen. Vi avslutade dagen med att ta lite kul bilder på gästerna när de skålade för paret före bröllopsmiddagen och festen inleddes och det var dags för mig att åka hem.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se

Om du vill se fler bröllopsbilder kolla in mitt bröllopsgalleri.