Modell fotografering i Alsterdalen

Hösten 2020 åkte jag till Alsterdalen i Karlstad med modellerna Erica och Tistiy. Alsterdalen i Karlstad är ett väldigt fint natur område. Här finns en vandringsled kallad Frödingleden som tar dig förbi tre herrgårdar, Alsters herrgård, Alstrum och Gunnerud. Här finns även Alsterälven och sjön Alstern. Allt omgivet av vacker naturmiljö. Hit åkte jag med mina två modeller för att fota dem.

Vi inledde med att försöka hitta en vacker plats längs Frödingleden. Tanken var att placera tjejerna i en miljö där de är omgivna av höstfärger. För att komplettera höstfärgerna hade vi tagit med ett gult långt tyg som modellerna använde som kjol. Jag fotade dem en och en längs leden i den miljö vi önskade, omgivna av höst färger. Jag använde en blixt som jag satt upp på ett stativ för att lysa upp modellerna, då det var mörkt inne på leden, och för att få mjukt fint ljus så använde jag en sk. softbox som jag låter blixtljuset lysa igenom för att få mjukt fint ljus på de två vackra kvinnorna. Se bilder nedan.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se

Längs Frödingleden finns också lite gamla träd som ramlat ner. Dessa använde vi för att tjejerna skulle kunna luta sig mot och fota dem ihop. När jag är ute och fotar porträtt så är det kul att försöka hitta olika intressanta platser och objekt för att komplettera bilden av den jag fotar. Ett gammalt dött träd kan i vissa fall bli väldigt bra. Se bilder nedan.

När vi var färdiga på leden gick vi vidare till ett stort fält som ligger mellan leden och sjön Alster. Där tog vi några enklare foton i det vackra naturliga ljuset. Normalt sett fotar jag inte modeller i direkt solljus då solljus mitt på dagen är för hårt. Men denna fina höstdag så lös solen genom molnen vilket fungerar som en enda stor himmelsk softbox. Ljuset blir mjukt och fint precis som med en vanlig softbox.

Efter att ha fotat lite portätt av modellerna på fältet vid sjön bestämde vi oss för att försöka hitta lite träd med mycket höstfärger på då Tistiy ville ha riktigt höstliga bilder på sig själv. Av erfarenhet vet jag att lönnträd är de träd som får bland de mest färgsprakande löven på hösten och de är dessutom lätta att hitta då det finns mycket av dem. Vi gick därför upp till Alsters herrgård där vi hade sett såna träd när vi anlände till Alster. Där tog jag några bilder av modellen Tistiy. Erica hade börjat tröttna och ville ha några avslutande bilder på ett annat ställe vid kyrkogården i Rud, Karlstad. Så när jag var färdig med bilderna på Tistiy så åkte vi vidare till Rud. Se bilder från området runt Alsters herrgård nedan.

Som avslutning tog vi några bilder av de två modellerna var och en men avslutade med båda sittande i löv från en blodlönn. Se bilder nedan.

Det var en lyckad foto session med två vackra modeller på en fin höstdag, även om solen försvann på slutet av vår dag i Karlstad.