Bröllopspar tar en paus från bröllopsfesten och sitter på en parkbänk vid solnedgången.

Bröllopstrender 2024

I den här artikeln kan du läsa om Bröllopstrender 2024 inom bröllopsfotografering och bröllopsfilm.

Om du vill se mer av mina bröllopsbilder klicka på länken nedan.

Information eller bokning: +46 730412373 mail.karlstad@pixpep.se

Brud och brudgum på fält vid solnedgång

Personligt och autentiskt

I dagens digitala värld är det viktigare än någonsin att bröllopsfoton och bröllopsfilmer är personliga och autentiska. Bröllopspar vill fånga sina egna unika berättelser och ögonblick, inte en perfekt bild av hur ett bröllop “borde” se ut. Enligt min uppfattning så börjar också människor tröttna på orealistiska bilder vi blir matade med varje dag som inte speglar verkligheten. Mina kunder vill ha naturliga ögonblicksbilder som speglar stämning och känsla från deras bröllop.

Fokus på detaljer

Det är de små detaljerna som gör ett bröllop speciellt. Därför är det viktigt att fånga dessa detaljer i dina foton och filmer. Det kan vara allt från brudparets smycken och kläder till blommor och dekorationer eller varför inte ögonblicksbilder från bröllopsfesten.

Vigselringar i brudbukett
Brudparet omfamnar varandra på äng i solnedgången Alsters kärne

Naturlig omgivning

Många par väljer att gifta sig i naturen, t.ex. i skogen, vid havet i sin sommarstuga eller utomhus där bröllopsfesten hålls. Naturbröllop är en trend som kommer att fortsätta 2024. Naturliga omgivningar är vackra och avkopplande, och de skapar en känsla av harmoni och lugn.

Immersive storytelling

Immersive storytelling är en trend inom videoproduktion som fokuserar på att skapa en känsla av närvaro hos tittaren. Detta kan uppnås genom att använda tekniker som slow motion, drönarfilmning och 360-gradersfilmning.

Immersive storytelling är ett utmärkt sätt att fånga den känslomässiga upplevelsen av ett bröllop. Det kan hjälpa tittaren att känna att de är där och upplever ögonblicket med bruden och brudgummen.

Brudpar öppnar champagneflaska sittandes i gräset med ett förvånat uttryck i ansiktet.
Bruden går in i kyrkan arm i arm med sin far samtidigt som bröllopsgäster står upp och bevittnar.

Live video streaming

Livevideostreaming är en annan trend som blir alltmer populär. Det ger familj och vänner som inte kan närvara vid bröllopet möjlighet att se det live. Om du funderar på att livestreama ditt bröllop, se till att göra det i god tid. Du måste också se till att du har rätt utrustning och teknik för att säkerställa att strömmen är av hög kvalitet.

Lycka till med ditt bröllop 2024!